احمد نادری در یادداشتی به مناسبت ۴۶مین سال پیروزی انقلاب اسلامی مینویسد: امروز میتوانیم با اعتماد به نفس بالا بگوییم که دستاوردهای انقلاب در حوزه فناورهای توسعهگرایانه (نانو، زیستی، اطلاعاتی و هوش مصنوعی) و فناوریهای پیشگیرانه (هستهای و فضایی)، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یکی از قدرتهای علم و فناوری در منطقه تبدیل کرده است.
خبرهای امروز تکان دهنده بود. سن خود زشت پنداری در دختران به ۱۴ سال و در پسران به ۱۶ سال رسیده است. این آمارها، زنگ هشداری برای جامعه ای است که در آن، زیبایی ظاهری بیش از هر چیز دیگری ارزش دارد.
عده ای با الزام حکومتی بر حجاب مخالف اند. این عده پرچم آزادی خواهی بلند کرده اند و به لزوم انتخاب حجاب از جانب خود فرد تأکید میکنند؛ ولی به نظر می رسد اصل ماجرا به گونه دیگری است و آنچه در پس زمینه ذهنی این افراد وجود دارد که سبب مخالفت با الزام به حجاب می شود این است که برای بی حجابی آسیب اجتماعی جدی قائل نیستند و ضرر مهمی از ناحیه آن متوجه جامعه نمی دانند.
آنچه امروزه با عنوان فقه ارتباطات در حوزههای علمیه شناخته میشود، عبارت است از فقه رادیو و تلویزیون و ماهواره و امثال آن؛ در حالی که رسانهها عموماً از جمله رادیو و تلویزیون تنها بخشی از علم ارتباطات به نام «ارتباط جمعی» هستند. این اشتباه از سنخ اصطلاحپریشی است که نتیجۀ آن قلمروپریشی در فقه ارتباطات و آمیخت آن با مفاهیم همسو است.
در بند اول، نویسنده سرمقاله کار خود را با این سخن آغاز می کند که «هرچه که نام قانون بر آن نهاده شود، قانون نیست.» گویی تدوین کنندگان این قانون از نظر ایشان آن قدر بی خرد و بی سواد بودند که تشخیص این امر برایشان سخت بوده است و آنها نفهمیدند و ایشان فهمید که هر چه نام قانون بر آن نهند که قانون نمی شود.
این روزها که آلودگی هوا بالا گرفته و تعطیلی مدارس و ادارات را به دنبال داشته است، این پرسش در ذهن ایرانیان مطرح میشود که علت این آلودگی هوا چیست؟ معمولا پاسخی که دانشآموختگان اقتصاد میدهند با پاسخی که عموم شهروندان میدهند، متفاوت است.
وزیر امور خارجه در یادداشتی نوشت: تردیدی نیست که با توجه به شرایطی که شامات و فلسطین در آن قرار گرفتهاند، جهان اسلام به شدت نگران آینده منطقۀ غرب آسیا است.
در زمان امیرالمومنین علی علیه السلام و دیگر ائمه نیز حتی برخی از حلقه اول اصحاب دچار خطای محاسباتی شده و امام علیه السلام را متهم می کردند در حالیکه اگر درک درستی از امام و فکر و روش او داشتند دچار لغزش نمی شدند.
با شماهایی سخن می گویم که بدون تحلیل رای و فتوایی می دهید که هیچ اطلاعی از اصل ماجرا ندارید. آنهایی که نمی دانید، همین تحریر الشام ورژن جدید داعش و الجولانی همان البغدادی بزک شده است.
هرگاه به دقت سیر حرکتی میرزا کوچک خان را تورق می کنیم، هیچ گاه از زی طلبگی و نهاد حوزوی خویش پا بیرون ننهاد و همواره نکته نظریاتش را با اتکا از علوم آموخته، نقش سازی می کرد و بدان جامه عمل می پوشاند.
برگزاری فستیوال شرمآور ریاض پرده از حقیقت وهابیت برداشت و نشان داد اقدامات ضد ارزش و متضاد با شریعت مقدس اسلام که چند ساله اخیر در عربستان انجام شده، چه مقاصدی را دنبال میکند و وهابیون و صهیونیستها چگونه با یکدیگر همسو شدهاند.
روایت جنگ و روایتِ مظلومیت یک ملت دارای ظرافتهایی است که اگر رعایت نشود اثری وارونه دارد. انتشار حجم بالا از چنین ویدئوهایی، آسیبی بهنام حساسیتزدایی در پی دارد.
مکتب تشیع اقتدار آور است و سید حسن نصرالله نمونهای بارز از این مکتب بود. مکتبی که خمینی کبیر به جهان شناساند و امام خامنهای در اعتلای هرچه بیشترش کوشید.
لحظات آخر جان دادن یحیی سنوار نشانهای از این است که اراده و ایمان مردم فلسطین به دفاع از حقوق خود و مبارزه برای آزادی هیچگاه متوقف نمیشود، و هرگز امید به زندهماندن و رسیدن به اهدافشان را از دست نمیدهند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان نوشت: دکترین مسئولیت حمایت در حقوق بینالملل، جامعه جهانی را موظف به مداخله از ملتی که قربانی نقض فاحش و گسترده حقوق بشر و بشردوستانه بینالمللی شدهاند میدارد و اکنون زمینه تحقق این مهم به واسطه جنایات بی امان رژیم صهیونیستی به وقوع پیوسته است و بحران اخیر منطقه، آزمونی برای جامعه بینالملل در جامه عمل پوشاندن بر تعهدات خود است.
هر از گاهی در گوشه و کنار، افرادی یافت میشوند که مسائل جنسی را از امور توصیهبردار معرفی میکنند و به این طریق با هر قاعده و قانونی که درصدد تنظیم روابط زن و مرد بوده و همچنین حدود پوشش مناسب را معین میکند به مبارزه میپردازند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه معتقد است اقدام هدفمند و از پیش طراحی شده رژیم صهیونیستی در ترور اسماعیل هنیه غیرقانونی و در تضاد با منع توسل به زور و اصل احترام به حاکمیت دولتها و مستوجب مجازات است.
این وضعیت دیگر قابل دوام نیست و به همین دلیل هم یا به سمت تشدید تنش فراگیر یا برقراری آتشبس پایدار در منطقه حرکت خواهیم کرد. نویسنده در ۹اکتبر۲۰۲۳ (۲روز پس از حمله حماس به اسرائیل) در یادداشتی به تأسی از ادبیات برآمده از جنگ سرد استدلال کرد که بهدلیل موازنه وحشت در منطقه امکان اشاعه جنگ به دیگر نقاط منطقه وجود ندارد.
از رئیسجمهور جدید در ایام انتخابات و بهویژه پس از آن، رفتارهایی سر زد که نامتعارف به نظر میرسید و بعضا هم با انتقادهایی مواجه شد. گفتند او انتخاب اعضای دولت را به دیگران سپرده و مشغول رفت و آمد در هیاتها و خیابانها و خوش و بش با این و آن است. به جای اینکه خودش در تلویزیون حاضر شود و درباره نحوه گزینش وزرا گزارش دهد، آن را به اشخاص غیرمسوول سپرده است. حتی برخی او را رئیسجمهور پوششی خواندند. آیا این انتقادات وارد است؟ هم بله، چون منتقدان رئیسجمهور را یک مدیر اجرایی تلقی میکنند؛ هم نه، چون رئیسجمهور یک سیاستمدار است نه مدیر اجرایی.