پایگاه خبری تحلیلی
مهدی فراهانی، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان قم در گفتوگو با ایسنا، کمبود نیروی کار در صنایع استان را منوط به کار فرهنگی در جهت تغییر نگاه دانش آموزان به انتخاب رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش، عنوان کرد و گفت: فراگیری این رشتهها هم به نفع آینده شغلی جوانان و هم به نفع صنعت و اقتصاد استان است.
وی با ابراز خرسندی از اقبال روز افزون دانش آموزان قمی به رشتههای فنی و هنرستانی، گفت: اخیراً در آمار رسمی که از سوی آموزش و پرورش استان اعلام شده ، امسال حدود ۵۰ درصد دانش آموزان استان در مقطع متوسطه دوم، رشتههای فنی و هنری را برای تحصیل انتخاب کردهاند که این آمار ۳ درصد از میانگین کشوری نیز بالاتر است.
ورودی دانشآموزان فنی و حرفهای قم سه درصد بالاتر از میانگین کشوری
فراهانی با اشاره به فعالیت ۸۶ هنرستان در استان قم، گفت: آمار خوشایند دیگر، افزایش و بهره برداری از ۵ هنرستان در سطح استان برای امسال است که این آمارها خبر از توسعه نیروی انسانی در جهت تقویت مهارت آموزی نیروی جوان دارد؛ دروس عملی و کارگاهی هنرستان، اصطلاحاً نیروی جوان ما را دست به آچار و چیره دست، بار میآورد و خود باوری و اعتماد به نفس کار با دستگاههای صنعتی و محیط کار را از نوجوانی در او تقویت میکند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان قم ضمن اشاره به شرایط بهتر برای فارغ التحصیلان رشتههای فنی در راستای خود اشتغالی، گفت: رشتههای فنی و هنرستانی بیش از رشتههای نظری علاقه و حس عمل گرایی و عینی بودن آموختهها را در دانش آموزان تامین و آنها را با دانش، تجربه و مهارت بیشتر جذب بازار کار میکنند.
فراهانی ادامه داد: برای رونق اقتصاد یک کشور، نیروی کار بزرگترین و مهمترین شاخص توسعه به شمار میرود و امیدواریم آموزش و پرورش کشور با تقویت و تجهیز رشتهها و امکانات هنرستانها و آموزش عالی با ایجاد شرایط تحصیل پیوسته در مقاطع دانشگاهی در شاخههای فنی و حرفهای زمینه مطلوب تامین نیروهای تکنسین در بخش صنعت، خدمات و کشاورزی فراهم کنند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان قم اضافه کرد: ارتباط کمی میان فن آموزان و هنرآموزان هنرستانها و دانشگاهها با صنعت وجود دارد و وجود یک ارتباط قانونمند بین هنرستان و صنعت، بیش از پیش احساس میشود و نمیتوان به ارتباطات پراکنده که هنرآموزان به طورغیر رسمی با صنعت دارند تکیه کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به این که حاصل آموزش هنرستانها و دانشکدههای فنی در بخش صنعت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، از این رو صنعت باید برای سرمایهگذاری در بخش نیروی انسانی پیش قدم و برای جذب نیروهای جوان ماهر، شبکه ارتباطی نظام مندی با هنرستانها، آموزش و پرورش و دانشگاههای فنی ایجاد کنند.
فراهانی ضمن تاکید بر ضرورت ارزش گذاری برای مهارت آموزی و فن ورزی از دوران کودکی و نوجوانی بر ضرورت فرهنگ سازی و تغییر نگاه جوانان کشور درباره شغل و شرایط کار نیز تاکید کرد و افزود: فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ما، با تن آسایی فاصله زیادی دارد؛ در کنار مهارت آموزی به نوجوانان امروز، باید نوع نگاه آنها به کار و شرایط کار را نیز اصلاح کرد تا با مسئولیت پذیری و علاقمندی به ایجاد تغییرات مثبت و تولیدات خلاقانه از زحمت و مشقت برای خدمت به کشور و درآمدزایی گریزان نباشند.
وی در پایان گفت: امیدواریم شرایط تعیین حداقل دستمزد نیز بیش از گذشته به نفع جامعه کارگری و سربازان خط تولید کشور باشد چون طرفداری از نیروی کار و تامین انتظارات به جای آنها، نوعی انگیزه بخشی و تزریق انرژی به چرخه تولید و اقتصاد است.
انتهای پیام
اخبار مرتبط