پایگاه خبری تحلیلی
ابراهیم نجفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با صحبتهای رئیس مجلس در خصوص ضرورت اجرای قانون برنامه هفتم و افزایش 2 دهم درصدی محدودههای سکونتگاهی کشور گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن سالانه یک میلیون واحد مسکونی باید ساخته و عرضه شود این در حالی است وزیر راه و شهرسازی در کمیسیون عمران عنوان میکند که برای ساخت 800 هزار واحد مسکونی که تعهد داشته اقدام کرده و دیگر اقدام به ایجاد تعهد جدید نمیکند.
وی در ادامه به صحبتهای رئیس مجلس در رابطه با واگذاری زمین به مردم برای حل مشکل مسکن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر با کمبود بیش از 7 میلیون واحد مسکونی در کشور مواجه هستیم و با این وجود ساخت تنها 800 هزار واحد مسکونی مشکل مردم را حل نخواهد کرد. لذا ما تاکید داریم تبصره (1) بند ب ماده 50 برنامه هفتم توسعه در خصوص افزایش 330 هزار هکتاری محدوده شهری و روستایی با تراکم حداکثر 60 نفر در هکتار و رعایت آمایش سرزمین و حفظ قانون کاربری زمین های زراعی، اجرایی و زمینها با شیوه هایی نظیر اجاره 99 ساله به مردم واگذار شوند و سپس آنها خود اقدام به دریافت تسهیلات و ساخت خانه کنند.
وی گفت: طبق ماده 4 قانون حمایت از تولید و عرضه مسکن تمام دستگاهها باید اراضی خود را در محدوده روستاها به بنیاد مسکن و در محدوده شهری به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنند تا برای امر ساخت و ساز و اجرای قانون جهش تولید مسکن استفاده شود و ما نیز در کمیسیون به دنبال اجرای دقیق ان هستیم.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به افزایش مدت زمان خانه دار شدن دهک های پایین جامعه افزود: برای مدیریت بازار ابتدا باید اثرات روانی جامعه را مهار کنیم. افرادی امروز جز دهک پایین جامعه و فاقد مسکن هستند و با وضعیت کنونی شاید امکان خرید خانه را تا پایان عمر خود نداشته باشد لذا واگذاری رایگان یک قطعه زمین به این افراد، نه در کلانشهرها بلکه در سایر شهرها که امکان آن وجود دارد، اثر روانی مثبتی را در جامعه ایجاد میکند.
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: از سوی دیگر باید به سمت افقی سازی ساخت مسکن حرکت کنیم هرچند نمیتوان در همه مناطق کشور نسخه واحدی ارائه کرد چرا که هم اکنون در محدوده بافت فرسوده جمعیت بسیار متراکم بوده و بیش از 21 میلیون نفر در حدود 7 میلیون واحد مسکونی زندگی میکنند و طبیعتاً امکان افقی سازی در این مناطق وجود ندارد اما در برخی از شهرها و مراکز استانها چنین کاری امکان پذیر بوده و طول زمان میتواند مدت زمان خانه دار شدن دهک های مختلف را کاهش دهد. /
پایان پیام
اخبار مرتبط