پایگاه خبری تحلیلی
به گزارش پایگاه خبری قم نما، علی محمد ملاتقی روز پنجشنبه در گفتوگویی پیرامون این موضوع، بیان کرد: براساس اطلاعات درج شده در سامانههای آماری، در حال حاضر سطح باغات انار استان قم ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار میباشد که عملکرد برداشت محصول از هر هکتار آن به طور میانگین ۱۷ تُن است. وی در خصوص مناطق مستعد در قم برای کاشت انار، گفت: مناطق دشتی استان که دارای منابع آبی کافی و با کیفیت هستند، بهترین مکان برای تولید انار به شمار میآیند و اکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کشاورزان استان به تولید این محصول پرتقاضا اشتغال دارند. وی ادامه داد: ارقام غالب انار که در باغات قم تولید میشود شامل قجاق و ملس است و طی سالهای اخیر حوزه مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری کشاورزان استان تلاش کردهاست تا استفاده از ارقام مقاوم را برای تولید انار در باغات گسترش دهد. ملاتقی همچنین با اشاره به عمده مشکلات تولید انار گفت: تولید این محصول با مشکلاتی همچون آفتابسوختگی، کرم گلوگاه، مگس مدیترانه، سفید شدگی دانه و ترکیدگی مواجهاست، برای نمونه در سالجاری به علت تنشهای شدید دمایی و خشکی هوا در تابستان، درصد سفید شدگی دانه افزایش یافتهاست اما کشاورزان استان تمام تلاش خود را برای مقابله با این مشکلات و تولید محصول هرچه بهتر و با کیفیت بالاتر به کار گرفتهاند.
ایرنا قم/
اخبار مرتبط