نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
قم نما / مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس مرکز بهداشت قم گفت: تغذیه با شیر مادر فاکتورهای بیوشیمیایی و فیزیکی را فراهم میکند، از فعالیت عوامل عفونی جلوگیری نموده و ایمنی شیرخوار را افزایش میدهد.
مریم خاکبازان روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: نه تنها میزان بروز بیماری در شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه میشوند کمتر است، بلکه طول مدت و شدت بیماری نیز کمتر می باشد.
وی اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر، امکان تماس شیرخوار با پاتوژنهای محیطی (میکروارگانیسمها و مواد شیمیایی) را که ممکن است از طریق شیر مصنوعی، غذا و مایعات یا وسایل آلوده منتقل شود، محدود میکند.
وی ادامه داد: همچنین شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، به واکسیناسیون در مقابل BCG، هموفیلوس آنفلوانزای تیپ b، پولیو، کزاز و توکسویید دیفتری پاسخ ایمنی بهتری میدهند.
خاکبازان بیان کرد: تغذیه با شیر مادر در برابر سندرم مرگ ناگهانی اثر حفاظتی دارد و این اثر با تغذیه انحصاری با شیر مادر قویتر میشود.
وی افزود: اثر حفاظتی تغذیه با شیر مادر در برابر افزایش وزن و چاقی در شیرخوارانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتهاند، در مقایسه با آنهایی که با شیر مصنوعی و یا ترکیبی از شیر مادر و شیر مصنوعی تغذیهشدهاند، بیشتر میباشد.
به گفته وی، تغذیه با شیر مادر با کاهش ۳۱ درصدی خطر بروز بیماریهای التهابی روده در دوران کودکی همراه است.
مدیرگروه سلامت خانواده مرکز بهداشت قم گفت: مزایای روحی روانی تغذیه با شیر مادر در مادر آشکار است، زیرا شیردهی اوقاتی توام با آرامش ایجاد نموده و وابستگی عاطفی را تقویت میکند.
خاکبازان ادامه داد: تغذیه انحصاری شیرخوار با شیر مادر، شروع مجدد سیکلهای معمول تخمدان و بازگشت باروری را در اکثر مادران شیرده به تاخیر میاندازد و این امر موجب پر شدن ذخایر آهن مادر و رفع کمخونی میشود.
وی با بیان اینکه تغذیه شیرخوار با شیر مادر، خطر سرطان پستان و تخمدان را کاهش میدهد، گفت: منافع اقتصادی تغذیه با شیر مادر را نیز میتوان در ابعاد فردی، اجتماعی و ملی محاسبه کرد.
وی افزود: تغذیه با شیر مادر باعث میشود که بار بیماریهای حاد و مزمن دوران شیرخوارگی، بیماریهای مادر، هزینههای سالانه مراقبتهای بهداشتی، هزینه سلامت جامعه و زنان، شیرخواران و کودکان برای شیر مصنوعی، هزینه کارفرمایان و هزینه غیبت کارمندان و کم شدن درآمد خانواده مرتبط با غیبت از کار کاهش یابد.
خاکبازان اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر همچنین بار وارده به محیطزیست ناشی از قوطیهای شیر مصنوعی و بطریهای شیر را کاهش داده و از انرژی لازم برای تولید و نیز حملونقل محصولات تغذیه مصنوعی میکاهد.
۱۰ لغایت ۱۶ مرداد هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده و «سیارهای سالم؛ با حمایت از تغذیه با شیر مادر» عنوان شعاری است که سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۲۰ برگزیده است.
Δ