نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شهر قم از نظر سرانه فضاهای فرهنگی و ورزشی دچار کمبودهای فراوانی بوده و به همین خاطر طی سالهای اخیر شهرداری قم پروژههایی ویژه را در این بخش برای جبران این کمبود کلید زده است.
امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سر و کار دارند. عدهای ورزشکار حرفه ای، عده ای آماتور و عده ای نیز علاقهمند به تماشای فعالیتهای ورزشی و دیدن مسابقات. از آنجا که جسم و روان ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند و اختلال سلامت در یکی از آنها دیگری را نیز به خطر میاندازد، توجه به سلامت هردوی آنها به یک اندازه مهم است. متاسفانه امروزه به نظر میرسد، نوع زندگی مردم خصوصاً در شهرهای بزرگ و صنعتی، آنها را از نیازهای طبیعی دور کرده و در نتیجه زمینه ایجاد بیماریهای روانی و جسمی را در بین مردم افزایش میدهد.
درصورت بی توجهی به امر پیشگیری و درمان بیماریها، بسیاری امراض دیگر نیز در بدن پایدار میشود و حتی ممکن است تا همیشه زندگی اجتماعی افراد را دچار اختلال کنند. متخصصان و همچنین سازمان بهداشت جهانی تاکید میکنند که شرکت منظم افراد در فعالیتهای بدنی و ورزش، ضمن پیشگیری از ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی، زمینه مناسبی را برای افزایش کیفیت زندگی انسان فراهم میکند.
در آیین اسلامی نیز بدن انسان ارزشمند است، زیرا ابزار تکامل روح بهشمار میآید. از آنجایی که انسان موجود جسمانی و روحانی است و دین نیز برای هدایت و به کمال رساندن انسان آمده، بنابراین بایستی به هر دو بعد وجودی انسان و سلامتی آنها توجه کافی کرد. چرا که همانطور که روح بر جسم تاثیرگذار است، جسم نیز بر روح انسان اثر میگذارد.
در آیات و روایات وارده از ناحیه ائمه اطهار(ع)، دستورات و توصیههای مختلفی در این زمینه بیان شده است. پیامبر(ص) فرموده است: «خوشا به حال کسی که سالم است و زندگیاش در حد کفایت و قوی و نیرومند است». و همچنین میفرمایند: «به بازی و سرگرمی بپردازید زیرا دوست ندارم که در دین شما خشکی و خشونت دیده شود». همچنین در سیره پیامبر(ص) آمده که با امام حسین و امام حسن(ع) بازی میکردند و آنها را بر دوش خود سوار میکردند و کشتی میگرفتند.
رسول اکرم(ص) گاهی در مسابقات شتردوانی و اسب سواری شرکت میکردند. حضرت علی(ع) نیز در خصوص قدرت جسمانی پیامبر(ص) میفرمایند: «هرگاه کار جنگ شدت میگرفت ما به آن حضرت پناه میبردیم». قدرت بدنی حضرت موسی(ع) نیز آنقدر زیاد بود که تنها با یک مشت یک فرد را به هلاکت میرساند.
از مهمترین عوامل اهمیت ورزش، نقش آن در ایجاد تقویت و حفظ سلامت است و در واقع از منظر اسلام هرکار مشروعی که به قدرت جسم و روح منتهی شود، ورزش است. در اسلام به ورزش و تحرک داشتن و دوری از کسالت و تنبلی اهمیت فوق العاده ای داده شده و اسلام همه مومنان را به تأمین قدرت در قوای جسمی تشویق کرده است.
تحقیقات مربوطه نشان میدهد، ۲۰ الی ۳۰ دقیقه ورزش کردن، برای سه تا چهار روز کمک میکند تا خواب آسانتری داشته باشیم. همچنین پر کردن اوقات فراغت، کنترل وزن، افزایش انعطاف پذیری، جوان نگه داشتن فکر، سالم نگه داشتن بدن و دوری از کسالت و تنبلی از جمله هدایای دیگر ورزش به ما است.
در کشور اسلامی ما ایران نیز از دوران قدیم به ورزش و سلامت جسم و روان اهمیت ویژهای داده میشد و کشتی گیری و ورزش زورخانهای در میان ایرانیان بسیار مرسوم بوده و در نتیجه کشور ما در همه دورانها، تربیت کننده وزرشکاران مختلفی بوده است.
در میان شهرهای ایران، قم نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در دل خود وزرشکاران قدرتمند و نامآوری در رشتههای مختلف ورزشی تربیت کرده است. شهرداری قم نیز در این ماجرا نقش پررنگی داشته و با ایجاد سالنها و باشگاههای مختلف امکان ورزشهای مختلف را بیش از پیش کرده است. تدبیر شهرداری در حالی بوده که کمبود قابل توجهی در حوزه فضاهای ورزشی در قم وجود داشته و به همین منظور در چشمانداز شهر و برنامه پنج ساله شهرداری نیز توسعه فضاهای ورزشی پیشبینی شده است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم در خصوص ساخت سالنهای ورزشی در قم خاطرنشان کرد: شهرداری از سال ۹۴ چشماندازی را برای شهر قم متصور شد با عنوان چشمانداز ۱۴۱۴ که حدود ۶ گزاره در آن تعریفشده که در سال ۱۴۱۴ باید دارای آن خصوصیات باشد.
محسن رنجبر تأکید کرد: شهرداری ۱۱ هدف تا سال ۱۴۰۰ دارد که بر مبنای استراتژی مشخص، اهداف و طرحهای مختلفی را دنبال میکند. یکی از این طرحها، گسترش زیرساختهای فرهنگی ورزشی در محلات شهر قم بود. برای همه محلهها برنامه داریم و در مرحله اول برای هر منطقه یک سالن ورزشی در نظر گرفتهشده است.
وی در ادامه افزود: از ابتدای سال ۹۸ این سالنها در حال افتتاح و بهرهبرداری هستند و دو سالن تاکنون به نام شهدای سرافراز شهر مقدس قم بهره برداری شده است. به همین ترتیب این سالنها افزایش پیدا میکند تا مردم سرانه ورزشی شهر را گسترش یافته ببینند.
رنجبر با اشاره به اینکه هزینه این سالنها متفاوت است، اظهار کرد: دو سالن فعلی بالغ بر ۲۶ میلیارد در تملک و ساخت هزینه داشته و اتفاقی که خواهد افتاد در هر ۸ منطقه بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه تملک و احداث این سالنها خواهد شد.
البته در این بین، در احداث و افزایش سالنهای چندمنظوره و یا حتی سالنهای معمولی، پارکها و فضاهای ورزشی در قم، مشکلات بسیاری نهفته است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم هم در این باره بیان کرد: شهرداری قم تاکنون چندبار برای آمادهسازی زمینهای مختلف، به منظور استفادههای ورزشی و تفریحی عموم شهروندان اقدام کرده، اما با شکایت شهروندان مواجه شده است.
ابوالقاسم مقیمی خاطر نشان کرد: به رغم هزینه ای که شهرداری برای بهسازی انجام داده، تنها در یک مورد ۱۰۰ شکایت از آن صورت گرفته و ناچار به پرداخت خسارت شده است.
وی افزود: در محله دروازه ری، حمامی را مسطح کردیم و اکنون به مکانی مناسب برای تفریح و سرگرمی تبدیل شده است و اگر حمایتهای قضایی را داشته باشیم این کارها بیشتر خواهد شد.
مقیمی در آخر گفت: در سال جاری، شهرداری قم فقط برای تهیه تجهیزات پارکی ۱۴ میلیارد ریال هزینه کرده و شهرداری به تنهایی توانایی تأمین وسایل و تجهیزات ورزشی را ندارد و دولت بایستی پشتیبانی کند.
کشور ما برای آبادانی آینده خود نیازمند جوانان غیور و قدرتمند است که این مسئله قطعاً با کمک ورزش و تفریح و سرگرمی حل میشود. امید است مشکلات مختلف در راه ساخت سالن و یا حتی مشکلات پیش روی جوانان در ورزش برطرف شده تا میهنی شاد با هممیهنانی سالم داشته باشیم./شهرنیوز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ